Retina Anjiyografisi
Retina damarlarının bütünlüğünde bozulma olduğunda...
Göz hastalıkları kişinin günlük yaşam konforunu önemli derecede etkilemektedir. Aynı zamanda tedavi edilmeyen ya da tedavisinde geç kalınan göz problemleri zamanla ilerlemekte ve görme kaybı gibi ciddi problemlere de yol açabilmektedir.
Göz organı yapısal olarak; kornea, göz bebeği, iris, lens, retina, makula, fovea ve kan damarlarından oluşmaktadır. Oldukça hassas olan göz organının tüm bölümlerinde farklı problemler açığa çıkabilmektedir. Bu nedenle göz ve çevresinde yaşanan herhangi bir şikayet sonucunda mutlaka bir göz doktoruna başvurulması önerilmektedir.
Göz problemleri arasında en sık karşılaşılan hastalıklar retina bölgesinde yaşanmaktadır. Makula dejenerasyonu olarak da tanımlanan retina hastalıkları iki farklı şekilde yaşanabilmektedir. Bunlar; Kuru makula dejenerasyonu (atrofik) Yaş makula dejenrasyonu (eksüdatif) Retina hastalıkları genellikle 50 yaş üzerindeki kişilerde görülmektedir. Aynı zamanda 50 yaş üzerinde olan kişilerde de yaşa bağlı makula dejenerasyonu açığa çıkabilmektedir.
Retina hastalıkları konusunda risk faktörleri şu şekilde sıralanabilmektedir;
Retina hastalıklarından korunmak için yaşam tarzına dikkat edilmesi gerekliliği, sigara kullanımından vazgeçilmesi ve genel sağlık durumuna dikkat edilmesi gerekliliği ön plana çıkmaktadır.
Retina hastalıklarının tedavisi; teknolojik gelişmelerin tıp alanında kullanılması ile konforlu ve güvenilir bir şekilde uygulanabilmektedir. Retina hastalıklarının tedavisinde uygulanacak yöntem hastalığın türüne göre değişkenlik göstermektedir. Yaş tip makula dejenerasyonu probleminde göz içine ilaç enjeksiyonları uygulanabilmektedir. Buna karşın kuru tip makula dejenerasyonunun günümüzde herhangi bir önleyici ya da tedavi edici bir yöntem bulunmamaktadır. Makula dejenerasyonu bulunan kişilerin ayrıntılı bir tanı ve tedavi sürecine ihtiyaçları bulunmaktadır. Makula dejenerasyonunun tanısının konulması ve hangi tip makula dejenerasyonu olduğunu belirleyebilmek için birtakım tetkikler uygulanmaktadır. Kesin tanı sonucunda ise tedavi planlamasına geçilmektedir.
Makula dejenerasyonu göz hastalıkları içerisinde en ciddi problemler arasında yer almaktadır. Bu nedenle gerek tanı gerekse de tedavi sürecinde doktor seçiminin önemi büyüktür. Makula dejenerasyonunun tanı ve tedavisinde en iyi retina doktorunu arayan hastaların sorgulaması gereken ilk konu daha önce makula dejenerasyonu tedavisi uygulayıp uygulamadığı bilgisidir.
Hızlıca online randevu alarak tüm işlemlerinizi daha hızlı tamamlayabilirsiniz...
+(90) (216) 386 37 42