Sıkça Sorulan Sorular

SVG Illustration
Image Description

Retina S.S.S.

Retina dekolmanı olmadan sadece retina yırtığı varsa çoğunlukla lazer ile tedavi edilir. Bazen kryoterapi yapılmaktadır.

Retina hastalıkları vitreus ile ilişkili olduğu için retina ile birlikte göz içi şeffaf ortamlar yani lens ve vitreus da ayrıntılı bir şekilde farklı aletler aracılığıyla incelenmektedir.

Retina yırtılması tekrar edebilen bir hastalıktır. Göz içerisindeki zarlar tekrardan oluşup retina yırtılabilir. Retina dekolmanı nüks edebilir ve tekrardan tedavi gerekir.

Retinada görülen hasarlar oldukça ciddi problemlerdir. Kendiliğinden iyileşmez, bu nedenle tedavi edilmelidir. Görme kayıplarına yol açabilen sorunlar meydana gelebilir.

Retina dekolmanı olduğu; cisimleri kırık gibi görme, ışık çakmaları, sinek uçuşması gibi görme problemleri ile anlaşılabilir.


Sarı Nokta S.S.S.

Bazen druzen dediğimiz erken evre sarı nokta hastalığı ilerlemeye devam eder ve 2 tip sarı nokta hastalığı oluşabilir.

Sarı nokta, genellikle genetik olarak görülebilir. Belirli bir yaş üzeri kişilerde, sigara içip sağlıksız beslenenlerde sarı nokta meydana gelebilir.

Sarı nokta hastalığı tamamen iyileşmeyebilir. Birtakım yöntemler uygulanarak ilerlemesi yavaşlatılır.

Sarı nokta hastalığı tam körlüğe neden olmaz. Merkezi görmeyi ciddi bir şekilde azaltır.

Sarı nokta olan kişilerde öncelikle gözün merkezinde görme kaybı azalmaya başlar. Görme kaybı gözün merkezinden kenarlara doğru zamanla genişler.


Katarakt S.S.S.

Katarakt hastalığına sahip kişiler bulanık görüp, ışığa karşı hassasiyet hissedebilirler. Renkleri de daha soluk veya sarıya doğru bir tonda görebilirler.

Katarakt hastalığı tedavi edilmediği zaman görme kalitesinde oldukça azalma yaşarlar. Bulanık görme durumu ilerleyebilir.

Katarakt hastalığının tek tedavisi ameliyattır. Ameliyat ile bu hastalık iyileşmektedir. Ameliyatlar çoğunlukla başarılı geçer.

Katarakt gözlük kullanımı veya ilaç içilmesiyle geçebilen, iyileşebilen bir hastalık değildir. Sadece cerrahi işlem ile tedavi edilebilir.


Vitrektomi Ameliyatı S.S.S.

Vitrektomi ameliyatının iyileşmesi biraz uzun sürebilir. Zamanla tamamen iyileşme söz konusu olacaktır. İlk haftada görmede düzelme başlayacak ve 6 ay boyunca sürecektir.

Vitrektomi ameliyatı hastanın durumuna göre daha kısa veya daha uzun sürebilir. 20 dakika ila 120 dakika arasında değişmektedir.


Danışma ve Ameliyat destek hattımız